Door de coronapandemie is het aantal online aankopen in Nederland flink gestegen. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van online winkelen en ook bedrijven zien hier de voordelen van in. Het is dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste e-commerce trends. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends van het moment.

1. Mobiel winkelen
Een trend die zeker niet nieuw is, maar wel steeds belangrijker wordt, is mobiel winkelen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en dit biedt veel kansen voor webshops. Een mobielvriendelijke webshop is dan ook een must. Maar het gaat verder dan alleen een responsive design. Denk aan een mobiele app, pushnotificaties en mobiele betalingen.

2. Personalisatie
Niet iedere klant is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om de klant zo goed mogelijk te kennen en op maat gemaakte aanbiedingen te doen. Met behulp van kunstmatige intelligentie is dit mogelijk. Door gegevens van de klant te analyseren, kan een aanbod op maat worden gemaakt. Ook het tonen van aanbevelingen op basis van het koopgedrag van de klant is een vorm van personalisatie.

3. Social commerce
Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en daar spelen webshops handig op in. Social media-platformen worden steeds vaker gebruikt als verkoopkanaal. Een voorbeeld hiervan is Instagram Shopping, waarbij het mogelijk is om producten te taggen in een Instagram-bericht. Ook een chatbot op Facebook Messenger kan bijdragen aan een goede klantenservice.

4. Same-day-delivery
Snelle levering wordt steeds belangrijker voor consumenten. Waar we een paar jaar geleden nog blij waren als een pakketje binnen 3-5 werkdagen werd geleverd, verwachten we nu soms al dezelfde dag nog onze bestelling te ontvangen. Same-day-delivery wordt dan ook steeds vaker aangeboden door webshops.

5. Duurzaamheid
Tenslotte is duurzaamheid een belangrijke trend in e-commerce. Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame en milieuvriendelijke producten en willen weten waar hun producten vandaan komen. Het is daarom belangrijk als webshop om hierop in te spelen. Denk aan het aanbieden van duurzame producten, duurzaam verpakken en het communiceren van de duurzame keuzes die gemaakt worden.

In deze blog hebben we de belangrijkste e-commerce trends van dit moment besproken. Van mobiel winkelen tot duurzaamheid, het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de e-commerce wereld. Door op deze trends in te spelen, kunt u als webshop een voorsprong nemen op de concurrentie en de klanttevredenheid verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *